op de Weegh, van der Weegh.

Bezig zijnde met de familienaam van mijn moeder, van der Weegh, kom ik allerlei namen tegen die allen als voorouder de naam Weegh dragen in allerlei variaties.
Ik ben dan ook op zoek naar mensen die de naam dragen van:

van der Weegh, van de Weegh, Vandeweegh, Vanderweegh, Vanderweeghde,
op de Weegh, Opdeweegh, en Opdeweeghde.

Maar ook die op een of andere wijze met zo’n naamdrager verbonden is, zeker van de jongste generatie, omdat die gegevens in de archieven nog niet openbaar zijn, en advertenties uit bijv. kranten onmogelijk alle door mij gelezen kunnen worden.
Momenteel bedraagt de Genealogie van Arnold Opdeweegh, ca.2000 namen in 13 generaties.
Al die personen die een van de bovenstaande naam dragen, hebben tot nu toe gemeen, dat zij afstammen uit de Belgische Kempen, om precies te zijn Kleine Brogel, en dat hun voorouders van beroep Teuten waren.
Teuten waren specifiek handelaren uit de Belgische Kempen, die met hun handel in grote gebieden hun waar aanprezen, of hun diensten aanboden. Men moet daarbij denken aan koperslagers, boterteuten, haarteuten en dierenlubbers (castreerders).
Ook kennen wij de Tödden, de Duitse tegenhangers van de Teuten, en daarbij moet men denken aan textielhandelaren, de gebroeders Carl en August Brenninkmeijer zijn daarvan de bekendste, daaruit is C & A ontstaan. Andere bekende textielhandelaren die uit die Töddenhandel zijn ontstaan, zijn o.a. Tepe, Lampe.

Op bovenstaande oproep, heb ik vele reacties gehad, veel toezeggingen om de nieuwste gegevens door te mailen, maar uiteindelijk zijn er maar weinig personen die ook daadwerkelijk gegevens doorgeven.

De vraag naar het boek komt ook regelmatig terug, maar om al dat werk opnieuw te moeten doen zonder, of weinig aanvullingen, dat is mij voor mij niet aantrekkelijk. Dus als u geïnteresseerd bent in het boek, of als u het toch ook wel aardig vindt om aanvullingen door te geven, schroom niet, u krijgt altijd antwoord terug. En denkt u dat ik die gegevens al zou hebben, probeer het dan toch maar, beter twee maal bericht als geen bericht.

Met dank voor Uw moeite
Anton G.M.Heijmerikx

57 gedachten over “op de Weegh, van der Weegh.

 1. Waarschijnlijk hebt u al de link kunnen leggen tussen hem en de stamboom van Arnold Opdeweegh. Jan Bartholomeus Vandeweeghde is geboren 07-02-1796 te Balen (B) prov. Antwerpen als zoon van Jan Frans van de Weeghde (geboren te Eksel) en Anna Maria Morlans (geboren te Peer) (x 28-04-1794 te Balen(B)), zie Arnolds’ stamboom IV-f zoon 6.
  Via onderstaande website kunnen de gezinnen uit de plaatsen in Belgisch Limburg (Peer oa) en Antwerpen (Balen) bestudeerd worden.

  Johannes Franciscus(Jan Frans) Vandeweeghde heeft 4 kinderen op de site van Balen
  Petrus Henricus geb 16/03/1795 Balen
  Joannes Bartholomeus geb 07/02/1796 Balen
  Petrus Franciscus geb 29/06/1797 Balen
  Cath(arina) Isabella geb 21/10/1799 waar?

  De ouders van Jan Frans Vandeweeghde zijn beiden in Balen overleden
  Petrus van de Weeghe (Weegde) 29/12/1777
  Maria Elizabeth Alders 10/04/1793
  mvg

  Ik ben aangetrouwd(zie boek X-ex)

  Like

 2. Hallo,
  In de tijd dat u mij benaderde om gegevens van mijn kant van de familie, is mijn vrouw op jonge leeftijd overleden. Mijn hoofd stond er toen niet naar om op uw verzoek in te gaan, maar mijn interesse naar het boek is wel altijd gebleven. Ik heb u al eens eerder benaderd met de vraag of het boek op enigerlei wijze nog te verkrijgen was, maar dat was toen niet het geval. Is wellicht het boek nu wel te verkrijgen en zo ja, tot wie kan ik mij dan wenden. Ik zou dit erg op prijs stellen
  Henk op de Weegh
  Oldenzaal

  Like

 3. Hoi!,

  Ik ben Silvie van der Weegh en heb deze naam gekregen van mijn vader gekregen, die ik helaas nooit heb gekend. Het lijkt me heel leuk om wat meer van mijn Familie te komen weten! Zou u mij kunnen mailen?

  Mvg,

  Silvie

  Like

 4. In mijn zoektocht naar Ghislaine op de Weegh kwam ik op deze site terecht.
  Ik ben een oud-klasgenoot van Ghislaine van de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar we van 1970 tot 1974 op zaten.
  Met nog een paar klasgenoten uit die tijd willen we een reünie organiseren en zijn op zoek naar al onze klasgenoten uit die tijd.
  Zoudt u mij misschien kunnen helpen om met Ghislaine in contact te komen?
  Dat zou heel fijn zijn. Mijn naam is Reina Drewes

  Like

 5. Ik ben op zoek naar de ouders van Geertruida Maria Berendina Op de Weegh – haar broers waren Johannes (Joop) Op de Weegh (denekamp) en Hermanus Op de Weegh (ootmarsum). Wie kan mij helpen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: