Holocaustherdenking, of demonstratie Nederlandse Volks unie.

Vandaag 27 januari 2007, herdenking wij de holocaust, waarbij ca. 6 miljoen joden, zigeuners, homoseksuelen en anderen  zijn vermoord, nou ja herdenken, het is dat het journaal aandacht schenkt aan een optocht van extreem rechts, dan horen wij dat de holocaust wordt herdacht, hadden wij het anders ook geweten, ik betwijfel het.

Vandaag 27 januari 2007 ook een demonstratie van de Nederlandse Volksunie, extreem rechts in Apeldoorn, waarbij de burgemeester van Apeldoorn heeft getracht die optocht in te perken, of op zijn minst een andere en kortere weg te laten nemen. Hun demonstratie was een actie, voor het uitzetten van alle illegale criminele en werkloze vreemdelingen.

 Maar een gang naar de rechter van de NVU, gaf hun gelijk en de optocht kon doorgaan.

Inzet van tientallen agenten en een peloton van de mobiele eenheid heeft ervoor gezorgd, dat die optocht niet uit de hand is gelopen.

Tot slot van hun manifestatie, hebben de deelnemers het Horst Wessellied gezongen, het strijdlied van de Nationaal Socialisten onder Hitler Duitsland, een lied wat bij de Hitler jugend, veelvuldig verplicht gezongen werd.

Vrijheid van meningsuiting, is een groot goed, en dat moeten wij proberen te behouden, maar beledigen van zoveel onschuldige slachtoffers, door zo een optocht te scharen onder vrije meningsuiting, is een schande voor weldenkende mensen, zeker ook nog omdat geen der slachtoffers zich kan verweren tegen zoveel leed en onrecht. Dan ook nog een nazistisch lied te zingen, een spandoek met de Duitse tekst, “Frei, sozial und national� en dat in een Nederlandse demonstratie, dat is op zijn minst uitlokking, en dat was toch strafbaar, of is dat niet bindend voor ……, en is dat enkel bedoeld voor goedwillende Nederlanders, die een boete riskeren als men door signalen anderen wijst op een politiecontrole.

Je mag je ook afvragen, of juist deze dag gekozen moet worden, dat had ook door dezelfde rechter op een ander moment toegestaan kunnen worden, uitlokking van geweld, en het verstoren van de openbare orde, en het instaan voor de veiligheid van anderen zou hier ook van toepassing kunnen zijn. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat juist voor deze dag is gekozen, om te provoceren, en hun gedachtegoed uit te dragen, en mankeert er nog maar aan dat zij roepen, “das haben wir nicht gewust�.

Of kan men enkel maar verbieden, als er een risico voetbalwedstrijd aan zit te komen.

Men wil hoofddoekjes en sluiers verbieden, extreme moslims vervolgen, maar laten extreem rechtse lieden waarvan sommigen onherkenbaar met de door hun zo verfoeide “burka’s� hun gang gaan, en staat er al eens iemand op, wordt die weer in zijn stoel gezet door een rechter, omdat de wet wordt toegepast. Regel is regel, of bevel is bevel.

Waar hebben wij dat meer gehoord.

In een land waar zoveel regels zijn, en als er geen regel is, maken wij er zonder problemen een, en waar de ene regel conflicteert met de andere.

Bureaucratie ten top, ondanks dat men regels wil afschaffen, maar dan zijn er wel weer deskundigen die iets bedenken waardoor weer andere regels ontstaan.

Handige advocaten die balanceren op het randje, en die daar beslist niet slechter van worden, wel hun eigen, maar niet het algemeen belang dienen.

Maar als extremen zich roeren hebben wij geen regel, en maken wij er ook geen, enkel als de personen van buitenlandse afkomst zijn.

Behalve als wij ze kunnen gebruiken voor onze economie, let wel onze economie, dan maken wij daar wel regels voor, maar als een echte vluchteling in alle oprechtheid wil proberen een baantje te verkrijgen om zo zelf inkomen te verwerven en daardoor een iets beter bestaan wil opbouwen, is dat bedreigend en sturen wij hen terug naar het land van herkomst.

Ook wijzen wij met onze vinger naar onze oosterburen, als die voormalige Nederlanders, die momenteel de Duitse nationaliteit bezitten, niet meer laten vervolgen voor wandaden als Nederlanders in Nederland begaan, maar wij hebben ze zelf laten ontsnappen, en niets of weinig ondernomen al die jaren om ze op te pakken en te laten vervolgen.

Nu ze oud en versleten zijn, en geen tanden meer hebben, doet men nog een flauwe poging om ze te laten vervolgen, maar wij zullen dan wel zeggen, hoe onze buren moeten handelen, en laten ons niets welgevallen als de oude kromme vinger naar ons terugwijst.

Duitsland, waar men in elk geval nog vele monumenten heeft opgericht voor hun Joodse slachtoffers, niet dat het daarmee goed te maken is, maar men durft er nu eerlijk voor uit te komen, dat het goed fout geweest is in een tijd dat men daar niet openlijk voor uit kon komen zonder daarbij het leven te laten.

Monumenten of monumentjes voor Joodse slachtoffers in Nederland, die moet je zoeken, gelukkig zijn ze er wel, maar mondjesmaat, en dat in een land welk in procenten gezien, de meeste joden heeft vervoerd via Westerbork naar de Duitse vernietigingskampen.

Assen heeft overigens een groot monument wat herinnerd aan de eens zo bloeiende joodse gemeenschap van ca. 550 personen, en waarvan er maar 25 de oorlog overleefden.

En natuurlijk zullen er meer zijn, die ik niet ken, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het er niet veel zijn, voor zoveel omgekomen Nederlanders.

Wij hebben wel vele monumentjes voor slachtoffers van zinloos geweld, meestal omgekomen bij uitgaanscentra’s, en dat is maar goed ook.

Maar is zinloos geweld gepleegd in WO II tegen 102.000 Nederlandse Joden vanuit heel Nederland naar kamp Westerbork gebracht, en afgevoerd, en nog eens ca. 5.000 via andere kanalen, niet herdenkingswaardig met een monumentje meer zo hier en daar, naar mijn mening is er nog een boel in te halen, en zijn wij dat toch verplicht aan de omgekomenen van toen, of ze nu jood waren of anderszins. 

 Zaterdag 24 februari 2007, een demonstratie van de Nederlandse Volksunie in Doetichem.

Zij hebben toestemming gekregen om die demonstratie te houden.

In Nederland heb je het recht om voor je mening uit te mogen komen, vrijheid van meningsuiting heet dat.

Ook een groep onder de naam Comité Stop Extreem Rechts wil gaan protesteren in Doetichem, ook om hun vrijheid van meningsuiting uit te dragen, en ook voor hun heet het vrijheid van meningsuiting.

Maar de burgemeester van Doetichem heeft hun een vergunning onthouden, omdat hij bang was voor ordeverstoringen en ongeregeldheden. Het Comité is op zijn beurt naar de rechter gestapt, met in hun achterhoofd, dat de Nederlandse Volksunie ook bij de rechter hun gelijk verkreeg bij een inperking, lees goed inperking en geen verbod, van hun demonstratie op 27 januari 2007 in Apeldoorn.

Maar de voorzieningenrechter heeft het verzoek van het Cimité Stop Extreem Rechts om het verbod van hun demonstratie afgewezen, omdat er geen zicht is op het aantal deelnemers, en ook omdat de rechter twijfelt aan de organisatie, of die hun deelnemers in het gareel kan houden.

En dat ondanks een grote politiemacht die beschikbaar is voor de ordehandhaving.

Laten wij hopen, dat diezelfde politie in zal grijpen als in de demonstratie die wel door mag gaan, verboden spandoeken, of foute liederen worden gezongen.

Nu staat het er, ik had dit stukje allang klaar, enkel het laatste deel is erbij gekomen.

Ik twijfelde eraan om het te publiceren, waar begin je aan, wat roep het op, en welk risico loop je bij kwaadwilligen. Maar als iedereen zo denkt en blijft denken, gebeurt er niets.

Met andere woorden als morgen, morgen blijft, gebeurt er niets.

Anton Heijmerikx, Lathen

 

Eén opmerking over 'Holocaustherdenking, of demonstratie Nederlandse Volks unie.'

  1. Nazi’s en al hun volgelingen zijn wat mij betreft (net als islamo-facisten) staatsvijanden en zouden onmiddellijk vervolgd moeten worden. Het scanderen van Hitler-leusen en het dragen van swastika’s is in strijd met de publieke orde en ondermijnt de veiligheid van de democratische gemeenschap van burgers. De vrijheid van meningsuiting verliest bestaansrecht, wanneer dit een aantasting van de integriteit van anderen betekent. Dit geldt dus zowel voor (westerse) Nazi’s als voor (oosterse) politieke islamisten. Allemaal een pot nat. Verbieden en ondrukken dus. En verplicht onderwijs geven over de terreur en verschrikking van Nazi-Duitsland. De overblijfselen van het derde rijk met ijzeren vuist de grond in.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: